Traprenovatie

Traprenovatie: een investering in de toekomst!

Je zult het misschien niet gedacht hebben – maar een traprenovatie is een investering in de toekomst. Verouderde trappen krijgen een nieuw leven en worden meer geld waard. Lees snel verder en wij vertellen jou alles wat je moet weten over een traprenovatie.

Wat is een traprenovatie?

Een traprenovatie is het opnieuw bekleden en renoveren van de trap. In de meeste gevallen neemt een traprenovatie ongeveer één tot twee dagen in beslag, afhankelijk van jouw wensen en de grootte van de trap. Voorafgaand aan een traprenovatie wordt er gekeken waar de trap versterkt of verbeterd moet worden. Ook jij als eigenaar van de trap kunt dan je wensen aangeven.

 

Naarmate zowel de opdrachtnemer als jij een duidelijk idee hebben van wat er moet gebeuren, kan de traprenovatie beginnen. In sommige gevallen wordt een trap alleen opnieuw bekleed en in andere gevallen wordt ook de houten constructie van de trap aangepast.

 

Het leuke aan een traprenovatie is dat alles mogelijk is. Je kunt de trap een nieuwe look laten geven door het materiaal te laten vervangen door kunststof, hout of andere materialen. Na een renovatie ziet jouw trap er weer uit als nieuw en kan die er weer jaren tegenaan.

 

Traprenovatie: de mogelijkheden

Tijdens een traprenovatie zijn er nauwelijks beperkingen. Jij bepaalt wat er veranderd moet worden. Wil je nieuwe bekleding? Of heb je liever dat de steunbalk vervangen wordt? Wat het dan ook mag zijn, niets is onmogelijk!

Dit maakt een traprenovatie geschikt voor iedereen. Trappen gaan over het algemeen een lange tijd mee – mits de trap van goede kwaliteit is en goed onderhouden is – maar soms begint het ontwerp van de trap een beetje te vervelen. In dit geval is een traprenovatie de oplossing.

 

Ook voor verouderde trappen is een traprenovatie zeer geschikt. Met een traprenovatie wordt de trap verstevigd, zodat deze er weer nieuw uit ziet en jaren mee kan gaan. Een goede opdrachtnemer komt eerst bij je langs om de conditie van de trap te bekijken. Afhankelijk van de conditie zal de opdrachtnemer je enkele opties geven.

Een opdrachtnemer uitzoeken

Wie zoekt op ‘traprenovatie’ in Google en andere zoekmachines, krijgt een lange lijst met zoekresultaten te zien. Dit maakt het lastig om een keuze te maken. Hoe zorg je ervoor dat je voor de juiste opdrachtnemer kiest? Hieronder een aantal tips:

 

  • Ga met meerdere opdrachtnemers in gesprek.
  • Let niet alleen op de prijs: het gevoel wat je erbij krijgt is net zo belangrijk. Uiteindelijk heb je liever dat de klus goed geklaard wordt voor wat euro’s extra, dan een slecht geklaarde klus voor een lagere prijs.
  • Bekijk de website van de opdrachtnemer. Hoe goed is de website onderhouden? Welke informatie wordt aangeboden? Welk gevoel krijg je erbij?
  • Bezoek showrooms. De meeste aanbieders hebben een showroom waar je een bezoek aan kunt brengen – maak hier dan ook gebruik van.
  • Stel vragen: neem niet alles als waarheid aan en stel je opdrachtnemer vragen. Zo kom je er zelf achter hoe het werkt.
  • Vraag om korting – bij traprenovatiebedrijven kan het soms om flinke bedragen gaan; vraag korting. Wie niet waagt, wie niet wint!

 

Traprenovatie: het prijskaartje

Een traprenovatie kan afhankelijk van jouw wensen en de omvang van de trap tussen de 1000 en 2000 euro kosten. Gelukkig haal je deze investering er dubbel en dwars uit, aangezien je trap (en dus je huis) meer geld waard wordt. Een trap die goed onderhouden is, levert uiteindelijk meer geld op dan een verpauperde trap.

 

Daarom is een traprenovatie een goede investering voor jezelf en in een later stadium wanneer je van plan bent om je trap of huis te gaan verkopen.