Friese Jongens

Tips voor het vinden van vakpersoneel

Ben je op zoek naar hardwerkende personeelsleden? In dit artikel geven wij tips hoe je kwalitatief personeel kunt vinden – dat niet alleen geld kost, maar ook nog wat oplevert. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die wij geven.

 

Het vinden van betrouwbare medewekers kan best lastiger zijn. Helemaal in deze tijd – waarin de nieuwe generatie iets te flexibel blijkt te zijn – blijkt het vinden van betrouwbaar personeel een moeilijke opgave. Het probleem waar veel bouwbedrijven tegenaan hikken, is dat personeel komt en gaat. Net wanneer jij veel tijd en energie hebt gestoken in iemand, wordt er aangegeven dat het werk toch niet wat voor hem is. Daar gaat je geld en tijd…

Personeel inhuren. Waar let je op?

Er zijn een aantal aspecten waar je aandacht aan wilt besteden voor het vinden van betrouwbare personeelsleden. Allereerst raden we jou aan om veel vragen te stellen wanneer je iemand op interview krijgt. Bereid je vragen goed voor en stel dezelfde vragen op een andere manier.


Je wil de sollicitant aan de tand voelen. Wat zijn de motivaties? Waarom heeft hij gesolliciteerd naar deze job? Waar ziet hij zichzelf over 10 jaar? Hoeveel ervaring is er aanwezig? Daarbij is het ook belangrijk dat je over het privéleven praat. Heeft hij hobby’s? Wat doet de sollicitant in zijn vrije tijd? Hieruit kun je opmaken hoe positief iemand in het leven staat. Uiteindelijk wil je alleen positieve mensen aan het werk hebben – een negatief persoon kan de hele sfeer binnen een organisatie verpesten.

Je ziet bij ervaren mensen dat ze vaak beter weten wat ze willen en daardoor ook niet plotseling weg zullen lopen. Een paar jaar werkervaring kan al een verschil maken met iemand die pas begint en eigenlijk nog aan het ontdekken is of deze functie iets voor hem is.

 

Huur een uitzendbureau in

Niet ieder uitzendbureau zal geschikt zijn. Ga op zoek naar een gespecialiseerd uitzendbureau met ervaring. Geef hier duidelijk aan dat je op zoek bent naar een personeelslid die voor een langere tijd komt werken en niet binnen een aantal weken stopt. Een goed uitzendbureau weet de gouden appels van de rotte te onderscheiden – dit is tenslotte hun vak. Jij bent ondernemer en bent weer ergens anders goed in. Het uitbesteden van recruiten bespaart jou tijd, geld en een hoop kopzorgen.

 

Een extra voordeel van een uitzendbureau inhuren is dat eerst kunt kijken of iemand goed werkt, voordat je deze een vast contract of contract voor onbepaalde tijd geeft.

 

In Friesland kennen wij bijvoorbeeld de Friese Jongens. Dit uitzendbureau richt zich alleen op vakpersoneel binnen de sectoren agrarisch, lassers, glazenwasser, elektromonteur, houtskeletbouwer, ijzersnijder, vrachtwagenchauffeur en schilders. Zij hebben een bestand met werkzoekenden die zo snel mogelijk kunnen beginnen.

 

Om als werkzoekende in dit bestand te komen, zal je aan strenge eisen moeten voldoen. Zo kunnen de Friese Jongens garanderen dat ze een betrouwbare en vakbekwame medewerker leveren. Natuurlijk geeft dit geen 100% garantie, maar toch helpt het in positieve zin.

 

 

Wat kost een uitzendbureau inhuren?

Het inhuren van een uitzendbureau kost geld – waarmee tijd, energie en jezelf kopzorgen bespaart. Bij de meeste uitzendbureaus betaal je een percentage per uur. Hoe meer uren een medewerker maakt, hoe meer geld je naar een uitzendbureau overmaakt. De eerste zes maanden zal je de medewerkers via het uitzendbureau moeten laten werken. Na verloop van tijd kun je ze een onbepaald of vast contract geven.

 

Het inhuren van een uitzendbureau biedt dus absoluut voordelen. Het is eveneens een veilige manier, aangezien je alleen geld betaalt wanneer je een uitzendkracht nodig hebt. Bevalt de uitzendkracht goed, dan kun je deze in een later stadium een onbepaald of vast contract aanbieden – zo weet je in ieder geval zeker dat je de juiste persoon in huis gehaald hebt.

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »