Gietvloer Rotterdam

Wat zijn de nadelen van een gietvloer?

Op de meeste internetwebsites worden alleen de voordelen van een gietvloer benoemd. Alhoewel gietvloeren veel voordelen opleveren, leveren ze zeker ook nadelen op. In dit artikel bespreken we de nadelen van gietvloeren, zodat jij een betere inschatting kunt maken of een gietvloer echt iets voor je is. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips voor het kopen van een gietvloer.

De kleuren kunnen vervagen

Door veel zonlicht kan de kleur van een gietvloer uiteindelijk vervagen. Dit is een groot nadeel waar veel mensen tegenaan lopen. Ook kunnen er snel strepen ontstaan wanneer bepaalde plekken van de gietvloer worden blootgesteld aan zonlicht. Toch zijn er gelukkig genoeg dingen tegen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld de gordijnen dichtdoen wanneer het zonlicht naar binnen schijnt. Dit zorgt ervoor dat het zonlicht niet naar binnen kan komen, waardoor je er geen last van hebt.

 

 

De ondergrond is hard

De ondergrond van een gietvloer is behoorlijk hard. Wanneer jij of iemand anders te val raakt, kan de harde ondergrond pijn veroorzaken. Gelukkig beschikken de meeste gietvloeren over een antisliplaag, waardoor je niet snel onderuit kunt vallen. Wij raden je daarom aan altijd voor een gietvloer met antisliplaag te kiezen, zodat je zeker weet dat je niet onderuit valt.

 

 

Een gietvloer is moeilijk om aan te leggen

Een gietvloer is lastig om aan te leggen; er is echte vakmanschap voor nodig. Het is belangrijk dat je een professioneel bedrijf inhuurt dat ervaring, kennis en expertise heeft. Wanneer een gietvloer niet op de juiste manier wordt aangelegd, wordt de levensduur verkort. Daarnaast zullen scheuren en andere gebreken sneller optreden.

 

Ondanks dat een gietvloer weinig onderhoud nodig heeft, zal je deze eens in de zoveel tijd grondig moeten schoonmaken – ook dit heeft een positieve invloed op de levensduur van een gietvloer. Wil je graag meer weten over het aanschaffen van een gietvloer en een professional spreken? Neem dan contact op met Gietvloer Rotterdam.

Voordelen gietvloer

Gelukkig zitten er ook veel voordelen aan een gietvloer. Zo ziet een gietvloer er altijd strak en verzorgd uit, is het in verschillende kleuren verkrijgbaar, kun je er jaren mee doen en daarnaast is het eenvoudig om een gietvloer schoon te houden en te onderhouden. Een gietvloer is relatief goedkoop in aanschaf, aangezien het een lange levensduur heeft. Let wel op: er zijn verschillende soorten gietvloeren in omloop en de één is van betere kwaliteit dan de ander.

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »