Vandeldenbouw.nl

Aannemer vinden. Hoe doe je dat?

Je bent van plan om je huis te verbouwen, te laten renoveren of een compleet nieuw huis te laten bouwen. Wat het dan ook mag zijn: het is belangrijk dat je een goede aannemer vindt. Een aannemer is verantwoordelijk voor het hele project en neemt zodoende al het werk uit handen. Omdat de aannemer een grote verantwoordelijkheid heeft, is het belangrijk dat je de juiste vindt. Hieronder vind je een aantal handige tips die je kunt gebruiken om een aannemer te vinden.

Wat is een aannemer?

Een aannemer coördineert een nieuw project, zoals de bouw van een nieuwe keuken, het uitbreiden van het huis of het installeren van een dakkapel. Wat het ook mag wezen, een aannemer heeft kennis van bouwkunde en weet precies wat er moet gebeuren om een project succesvol af te ronden. Met de aannemer bespreek je het ontwerp en hij gaat vervolgens aan de slag met het maken van een bouwtekening, een planning, de vergunningen, inschakelen en aansturen van andere vakmensen (timmerman, elektricien, schilder etc.), koopt de nodige spullen in en richt de werkplaats verder in.

 

Genoeg te doen dus. Het vinden van een goede aannemer is uiteindelijk erg belangrijk. Uiteindelijk wil je niet met de gebakken peren komen te zitten. Hieronder geven wij een aantal tips hoe je het makkelijkst en snelst een goede aannemer vindt.

 

 

Waar let je op?

Kijk goed naar het werk wat er moet gebeuren en naar de specialisaties van een aannemer. Hoe meer ervaring een aannemer heeft, hoe beter. Benader meerdere aannemers, ga het gesprek aan, kijk hoe ze te werk gaan en wat de kosten zijn. Uiteindelijk zou kwaliteit en het vertrouwensgevoel de doorslag moeten geven, niet de kosten.

 

Eventueel is het slim om met vrienden en familie in gesprek te gaan en te vragen met welke aannemer zij goede ervaringen hebben. Dit kan het vinden van een goede aannemer in de buurt een stuk eenvoudiger maken.

 

 

Kosten aannemer

De prijzen die een aannemer vraagt, hangt af van zijn ervaring, kennis en van jouw project. Hoe meer tijd er nodig is om een project af te ronden, hoe minder geld er gevraagd wordt doorgaans. Wij raden je aan om een aannemer in de buurt te vinden, aangezien je dan lagere voorrijkosten betaalt.

 

Tot slot raden we jou aan om op tijd op zoek te gaan naar een aannemer, hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans dat de aannemer een plekje vrij heeft in zijn agenda. Meer weten? Breng een bezoek aan vandeldenbouw.nl.

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »