Gietvloer: schoonmaak en onderhoudswerk

Gietvloer: schoonmaak en onderhoudswerk

Het grootste voordeel van een gietvloer is dat je deze amper hoeft schoon te maken en te onderhouden. Natuurlijk zal je eens in de zoveel tijd de stofzuiger overheen moeten halen, maar hier ben je weinig tijd aan kwijt in vergelijking met andere vloeren. In dit artikel vertellen we jou meer over het schoonmaak – en onderhoudswerk wat komt kijken bij een gietvloer.

 

 

Waarom een gietvloer?

Laten we kort beginnen met de voordelen van een gietvloer. Een gietvloer is in elke denkbare kleur te verkrijgen, ligt er altijd strak bij en gaat jaren mee. Het grote voordeel voor de meeste huishoudens in Nederland is dat ze weinig tijd kwijt zijn aan het schoonmaken en onderhouden van de vloer. Anders dan bij een parketvloer die je twee keer per jaar in het vet moet leggen. Voordat je een vloer koopt zal je jezelf moeten afvragen hoeveel tijd je wilt steken in het schoonmaken en onderhouden ervan. Wanneer je hier weinig tijd aan wilt besteden, kies je voor een gietvloer.

 

Daarnaast zijn er allerlei toepassingen mogelijk, zoals een antislip laag of vloerverwarming. Een ander groot voordeel van een gietvloer is dat de bovenste laag over isolerend vermogen beschikt, waardoor koude of warme lucht lekker in huis blijft hangen. Dit werkt energie – en dus kosten- besparend. Tot slot is een gietvloer ideaal geschikt voor families met kinderen. Gietvloer is geluidwerend, waardoor de kinderen lekker hun gang kunnen gaan zonder dat jij of de buren last hebben van het geluid.

Schoonmaakwerk gietvloer

Het schoonmaakwerk van een gietvloer valt reuze mee. Je haalt er een stofzuiger overheen en af en toe zal je er met een dweil overheen moeten gaan. Het voordeel van een gietvloer is dat het een gladde bovenlaag heeft, waardoor je viezigheid eenvoudig met een doekje kunt verwijderen. Dit is een groot voordeel voor families met kinderen die nog wel eens de gewoonte willen hebben om iets per ongeluk te laten vallen.

 

 

 

In het algemeen ben je dus weinig tijd kwijt aan het schoonmaken van een gietvloer. Je haalt er een doekje overheen en dat is het eigenlijk wel. Een keer per week stofzuigen en eens per maand dweilen zou voldoende moeten zijn.

Onderhoudswerk gietvloer

Bij een gietvloer komt weinig onderhoud kijken. Eigenlijk is het schoonhouden van de vloer ook het onderhoud. Zo ben je dus nooit veel tijd kwijt aan het onderhoud, terwijl de vloer toch voor een langere tijd mee zal gaan. Benieuwd wat een gietvloer kost? Bekijk hier gietvloer prijzen.

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »