Waarom je huis isoleren?

Het isoleren van je woning levert meerdere voordelen op. In dit artikel vertellen we wat het isoleren van een huis precies inhoudt en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ook zullen we de voordelen van een goed geïsoleerd huis bespreken. Lees snel verder en doe je voordeel met de informatie die wij verschaffen.

 

 

Wat is isolatie?

Er zijn meerdere dingen die je kunt doen om het huis beter te isoleren. Met isolatie probeer je de hoeveelheid warme of koude lucht in huis te houden door verschillende maatregelingen te nemen. Tijdens de winter wil je de warme lucht graag in huis houden en in de zomer het tegenovergestelde. Om van de meest voorkomende maatregelingen is het aanbrengen van isolatiemateriaal tussen de wanden. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar. Denk aan:

 

  • Glaswol: is licht van het gewicht, makkelijk te verwerken, onbrandbaar en lost niet op in het water. Glaswol kan alleen wel huidirritatie veroorzaken.
  • Steenwol: wordt gemaakt van steen, welke gesmolten wordt zodat het lange draden stolt. Deze draden zijn brandwerend, hebben een lange levensduur, duurzaam, vormvast en goed te betalen.
  • Tempex: dit wordt ook wel piepschuim genoemd en bestaat uit kleine witte bolletjes. Het voordeel van piepschuim is dat het licht materiaal is, eenvoudig te bewerken en te transporteren. Het is niet gevoelig voor vocht, werk brandvertragend, duurzaam en zeer geschikt voor wandconstructies, houtconstructies en vloerconstructies.
  • Pir: is universeel toepasbaar, heeft een hoge druksterkte en het geld wordt door het hoge isolatie rendement gauw weer terug verdient.
  • Styrodur: is licht, waterafstotend, milieuvriendelijk en vorstbestendig. Zeer geschikt voor zwembaden, terrasdaken en parkeerdaken.

 

De keuze voor het isolatiemateriaal hangt erg af van jouw wensen en de bouwconstructie. Laat je altijd informeren door een professional, zodat je zeker weet dat je de juiste isolatiematerialen in huis haalt.

 

 

Beter voor het milieu

Een goed geïsoleerde woning heeft minder energie nodig dan een woning die niet goed geïsoleerd is. Dit komt doordat er weinig koude of warme lucht het huis uit komt. Door minder energie te gebruiken lever je een positieve bijdrage aan het milieu.

Geld besparen: isolatie rendement

Doordat je minder energie nodig hebt, ga je geld besparen en verdien je uiteindelijk de kosten van het isolatiemateriaal terug. Maak voor jezelf een berekening hoeveel euro’s je kan besparen. Het isolatie rendement hangt grotendeels af van het isolatiemateriaal dat aangeschaft wordt en de wijze waarop het geïnstalleerd wordt. Meer weten? Bezoek De Houtboer huis isoleren.

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »