Tips voor optimale tuinonderhoud

Tips voor optimale tuinonderhoud

De meeste Nederlanders hebben flink wat geld tegen hun tuin aangegooid – het is daarom belangrijk dat je deze ook de juiste verzorging geeft. Doe je dit niet, dan zal gebrekkig onderhoud leiden tot zieke planten en planten met een korte levensduur. Meer weten over optimale tuinonderhoud? Lees dan snel verder; wij geven namelijk gouden tips!

Kijk per plant wat het nodig heeft

Een groot deel van de mensen weet niet eens wat het in de tuin heeft staan. Wanneer je planten goed wilt onderhouden is het belangrijk dat je per plant kijkt wat hij nodig heeft. De ene plant heeft meer water nodig dan de ander. Ook zal je bepaalde planten vaker moeten bemesten en hebben sommige planten meer zonlicht nodig dan anderen. Wanneer je planten koopt is het altijd slim om te vragen wat van soort plant het is en hoe je deze het beste kunt onderhouden.

 

 

Geef de planten regelmatig water

Dit klinkt logisch, maar toch gebeurt het niet altijd. Wanneer je planten ziet met verkleurde of gele bladeren of een geel gazon – dan weet je dat deze planten onvoldoende water binnen hebben gekregen. Zeker in de zomer hebben we soms een reeks met warme dagen dat ze geen druppeltje uit de hemel komt vallen. In dit geval is het slim om in de vroege morgen of laat in de avond – wanneer de zon onder is – de planten van water te voorzien. Houd er wel rekening mee dat elk plantsoort een bepaalde hoeveelheid water kan handelen.

Onkruid verwijderen

Het is handig om het een en ander van onkruid af te weten wanneer je dit wilt verwijderen. De meeste mensen verwijderen al het onkruid. Begrijpelijk, maar je moet weten dat bepaalde soorten onkruid juist hartstikke nuttig zijn, waardoor het beter is om ze te laten staan. Het nadeel is dat veel onkruid op elkaar lijkt, waardoor het lastig kan zijn om het juiste onkruid te verwijderen en het juiste onkruid te laten staan.

 

Op het internet kun je lezen welke soorten onkruid nuttig werk verrichten en welke soorten onkruid beter verwijderd kunnen worden. Het goed onderhouden is alleen mogelijk wanneer je de juiste kennis in huis hebt. Daarom raden we jou aan om je te verdiepen in de materie zodat je meer van de planten afweet en weet hoe je ze moet onderhouden.

 

 

Planten kopen: Waar let je op?

Bij kopen van planten let je op verschillende dingen. Kijk goed na de bladeren, deze zeggen vaak iets over de kwaliteit van de planten. Daarnaast raden we jou aan om goed te kijken onder de bladeren – het kan zijn dat hier insecten onder zitten. Planten met slechte bladeren of insecten kun je beter laten staan. Eventueel kun je ook hoveniersbedrijf Alkema inhuren, welke jou graag helpt met het kopen van de juiste planten en het inrichten van jouw tuin. Ook kun je gratis advies verwachten over de planten en hoe je deze het beste kunt onderhouden.

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »