Vochtproblemen in de kruipruimte

Vochtproblemen in de kruipruimte

Een te hoge luchtvochtigheid in huis – iets waar veel Nederlanders last van hebben – kan gezondheidsproblemen en problemen aan het huis of de inboedel veroorzaken. In dit artikel geven we meer informatie over vochtproblemen en hoe je deze het beste kunt verhelpen, zodat jij een fijne en veilige woonsituatie voor jezelf en gezin kunt creëren.

Wat is de kruipruimte precies?

De kruipruimte is een ruimte onder het huis. Dit is een lage ruimte onder de vloer van de begane grond. Achter het huis (vaak onder de grond) zit een luik waarmee je de kruipruimte kunt betreden. De kruipruimte wordt gebruikt om de nodige leidingen, kabels en buizen op te bergen. Daarnaast komt grondwater op deze manier nooit het huis in, wat natuurlijk ook wel zo prettig is.

 

 

De voordelen van een droge kruipruimte

Het is belangrijk dat een kruipruimte goed ventileert, zodat de hoeveelheid vocht in de kruipruimte beperkt blijft. Dit heeft verschillende redenen, waar wij graag iets meer over vertellen.

 

Ten eerste is het lastiger om vochtige lucht warm te krijgen – dit kost meer energie. Zeker in de wintermaanden bespaar je energie wanneer de kruipruimte goed geventileerd is. Het verschil in de kosten voor de energierekening zal je niet merken in een maand, maar op de langere termijn kun je hier veel geld mee besparen.

 

Daarnaast zorgt een droge kruipruimte voor een betere wooncomfort. Zo krijg je namelijk geen last van vochtproblemen, koudeproblemen en zwamproblemen. Niemand heeft zin om extra geld uit te geven aan vochtproblemen. Daarnaast kost het moeite om een specialist in te huren. Ook zal de verkoopwaarde van het huis afnemen wanneer de luchtvochtigheid in het huis hoog is. Zeker wanneer je van plan bent om het huis te gaan verkopen, is het slim om de kruipruimte bestendig te maken tegen lucht en vocht.

 

Ook houd je ongedierte buiten de deur – kleine diertjes zijn dol op vochtige plekken en verzamelen hier graag. Wanneer ze in de kruipruimte terechtkomen, kunnen ze eenvoudig het huis binnendringen – iets waar jij natuurlijk niet op zit te wachten. Tot slot heeft een kruipruimte zonder vochtproblemen een langere levensduur en is het gezond voor jou als mens.

 

 

Vochtproblemen, wat kun je doen?

Indien je al te laat bent en dus al last hebt van vochtproblemen in huis, kun je het beste een specialist inhuren. Deze weet precies welke maatregelingen er genomen moeten worden om de vochtproblemen op te lossen. Het is belangrijk dat je snel actie onderneeemt, zodat je zeker weet dat het geen problemen in het huis veroorzaakt.

 

Op het internet kun je meerdere specialisten vinden. Wij raden je aan om er eentje te vinden die in de buurt woont, zodat je minder voorrijkosten betaalt. Woon je in de buurt van Dokkum, Friesland? Dan raden we jou gebroedersdevries aan. Deze mensen zijn echte specialisten en weten hoe ze vochtproblemen zo snel mogelijk oplossen.

 

Het is daarbij belangrijk om de kruipruimte eens in de zoveel tijd in de gaten te houden. Doe je dit niet, dan bestaat er een kans dat er binnen de kortste keren weer vochtproblemen ontstaan. Meer weten over het voorkomen en tegengaan van vochtproblemen? Zie hier een vrijblijvende inspectie vochtproblemen kruipruimte.

 

Voor het vinden van een goede specialist raden we jou aan meerdere specialisten te contacten, het gesprek aan te gaan en te kijken bij wie je het beste gevoel overhoudt. Kijk niet alleen naar de prijs, want uiteindelijk is kwaliteit het enige wat telt. Vraag ook direct naar tips hoe je vochtschade in de toekomst kunt voorkomen. Door veel vragen te stellen ga je zelf beter begrijpen wat er precies aan de hand is.

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »