Wat zijn sedumdaken en de voordelen?

Wat zijn sedumdaken en de voordelen?

Steeds meer mensen investeren geld in het duurzamer en ecologischer maken van het huis – niet alleen om de energierekening naar beneden te brengen, maar ook om zodoende een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Meer weten over sedumdaken en de voordelen? Lees dan snel verder en wij helpen jou graag op weg.

 

 

Sedumdaken definitie

Sedum is een vetplantje dat wordt gebruikt als bodembedekker. De Nederlandse weersomstandigheden zijn perfect voor dit kleine plantje waardoor het niet tot nauwelijks onderhoud nodig heeft. Het plantje wordt gebruikt voor het bedekken van daken, wat dus sedumdaken worden genoemd. Mensen kiezen voor sedumdaken omdat het er hip uit ziet en het milieuvriendelijk is. Door de eigenschappen van het plantje is het perfect bestemd als dakbedekking.

 

Steeds meer mensen kiezen dus voor een sedumdak. Tijdens het voorjaar staan de sedumplantjes voor zo’n zes weken in bloei. Wanneer je voor verschillende sedumplantjes kiest, hebben deze allemaal een verschillende bloeiperiode, wat er fraai uit kan komen te zien. Ook in het najaar blijven de sedumplantjes mooi groen, wat er natuurlijk en rustgevend uitziet.

Sedumdaken aanschaffen: wat zijn de voordelen?

Er zitten een aantal voordelen aan sedumdaken waar je op de hoogte van moet zijn. Zo hebben sedumdaken over het algemeen een langere levensduur dan andere dakbedekkingen. Daarnaast neemt het plantje veel water op, wat weer teruggegeven wordt aan het milieu. De laatste vijftig jaar zijn er veel gebouwen bijgekomen, waardoor water niet teruggegeven wordt aan het milieu.

 

Daarnaast bieden sedumplantjes perfecte isolatie. Veel huishoudens willen hun huis beter isoleren om op deze manier kosten te besparen en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Het aanschaffen van sedumdaken zorgt voor een betere isolatie, aangezien de plantjes in staat zijn om warmte goed vast te houden. Daarnaast wordt het rendement van zonnepanelen – mocht je deze hebben of willen aanschaffen – een stuk groter.

 

Kan ik zelf een sedumdak aanleggen?

Ja, het is mogelijk om een sedumdak zelf aan te leggen. Je begint met het schoonmaken van het dak, vervolgens leg je een beschermfolie over het dak heen. Het is belangrijk dat het water afgevoerd wordt, controleer dit eerst. Vervolgens leg je een grindlaag waar je de sedumplantjes in plant.

 

De kosten voor een sedumdak vallen erg mee. Je betaalt voor het aantal plantjes dat je koopt en daarnaast zal je misschien beschermfolie en grind moeten kopen. Meer weten over het kopen van sedumplantjes? Neem dan contact op met sedumexpert.nl.

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »