WoonBoederij MAJA

Tips voor houten meubelen kopen

Ondanks de moderne meubelen die er tegenwoordig verkocht worden, blijven mensen vasthouden aan houten meubelen. Begrijpelijk, want hout geeft het huis een natuurlijke en rustige uitstraling. In dit artikel kijkenwe  naar de voordelen van hout en geven wij tips voor het kopen van houten meubelen. Lees snel verder wanneer je op het punt staat om je huis (opnieuw) in te richten.

Voordelen houten meubelen

Het voordeel van houten meubelen is dat het een rustgevend gevoel geeft. Hout is natuurlijk, wat automatisch een rustig gevoel bij mensen opwekt. Daarnaast – afhankelijk van het houtsoort – kan hout een lange levensduur hebben, mits goed onderhouden. Dat is tegelijkertijd het nadeel van houten meubelen – je zult ze de nodige aandacht moeten geven eens in de zoveel tijd.

 

 

Ken je houtsoort

Het is belangrijk dat je goed na het houtsoort kijkt, bij het kopen van houten meubelen. De een kan vocht slecht verdragen, de ander heeft er geen problemen mee. Daarnaast heeft elke houtsoort weer ander soort onderhoud nodig. De meest voorkomende houtsoorten zijn: beukenhout, eikenhout, kersenhout, mahoniehout, grenenhout, teakhout, vurenhout en steigerhout.

 

Beukenhout en eikenhout is prima voor meubelen die in huis komen te gaan, maar kunnen slecht tegen vocht. Kersenhout is relatief duur, maar de kwaliteit is uitstekend. Mahoniehout is duurzaam en kan goed tegen vocht. Ben je op zoek naar goedkoper hout? Dan is grenenhout een goede optie. Deze goedkopere variant is eenvoudig te bewerken en kan redelijk goed tegen vocht.

 

Waar meubelen kopen?

Wij raden aan voor kwaliteit te kiezen. Met  goedkoop hout is de kans groot dat de levensduur een stuk korter is. Het is daarom beter om wat meer geld uit te geven en voor kwalitatief hout te kiezen. Doe je dit niet, dan ben je uiteindelijk alsnog duurder uit.

 

Het is prima om meubelen online te bestellen, mits er maar goede service wordt geboden. Op het internet kun je gebruikerservaringen van anderen lezen – iets wat we jou aanraden om te doen. Eventueel is het slim om de klantenservice van de webwinkel op te bellen en een aantal vragen te stellen. Zo weet je direct of je serieus genomen wordt.

 

Meer weten over het kopen van goede meubelen? Neem dan eens een kijkje op WoonBoederij MAJA. Hier vind je een ruim aanbod van stijlvolle houten meubels, voor een goede prijs en daarnaast kun je rekenen op uitstekende service. Zo kun je contact opnemen om vrijblijvend advies in te winnen en wordt iedere klant met persoonlijk aandacht geholpen.

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »