Tuingereedschaptips.nl

Gereedschap kopen: de gouden tips!

Bij het kopen van gereedschap zal je met een aantal dingen rekening moeten houden. De prijzen en de kwaliteit van gereedschap kunnen nogal verschillen. Na het lezen van dit artikel weet je beter waar je aan moet denken wanneer je gereedschap gaat aanschaffen.

Levensduur gereedschap

Zoals eigenlijk met alles in het leven is het beter om voor kwaliteit te kiezen. Vaak betaal je een hogere prijs voor kwaliteit, maar betaalt dit zich op den duur terug. Wanneer je goedkoop gereedschap inkoopt, is de kwaliteit vaak minder waardoor de levensduur van het gereedschap kort is. Koop daarbij altijd gereedschap van een betrouwbare leverancier, zodat je zeker weet dat je op goede service kunt rekenen.

 

Een kwalitatieve schep kost al gauw boven de 100 euro, terwijl je ook een schep voor een paar tientjes kunt kopen. In dit geval is het verleidelijk om voor de goedkope schep te kiezen; die paar tientjes maken je niet armer. De kans is echter groot dat jij na een jaar opnieuw een schep moet kopen, omdat de kwaliteit tegenvalt en de schep al gebreken laat zien. Had je voor de schep van 100 euro gekozen, dan had je hier waarschijnlijk 5 tot 10 jaar mee kunnen doen.

 

Dit wil niet zeggen dat de prijs altijd een doorslaggevende factor moet zijn. Soms kun je kwalitatieve producten met een lange levensduur voor een goede prijs vinden. In de meeste gevallen is het lastig om in te schatten welk gereedschap van goede en mindere kwaliteit is. In dit geval is het slim om op zoek te gaan naar ervaringen van anderen en dat je de materialen waarvan het gereedschap gemaakt is, bestudeert. De kwaliteit hangt namelijk van de materialen en de constructie af.

 

 

Snoer of accu?

Elektrisch gereedschap zoals een zaag of een bladblazer kan met een snoer of een accu gekozen worden. De snoerloze variant (met een accu) is het meest comfortabel tijdens het gebruik – het snoer zit namelijk niet in de weg en je kunt het gereedschap overal gebruiken. Het nadeel van snoerloze apparaten is dat je altijd afhankelijk bent van de batterijstatus. Daarom is het altijd belangrijk dat je het gereedschap op tijd aan de lader hangt – wat eenvoudig vergeten kan worden natuurlijk.

 

Het voordeel van snoerapparaten is dat je deze kunt gebruiken wanneer jij dat wilt. Je hoeft ook geen accu of batterijen te vervangen en daarnaast heeft gereedschap met snoer minder onderhoud nodig dan gereedschap zonder snoer.

Welke merken zijn van hoge kwaliteit?

De kans is groot dat je het merk Makita bij je opa of vader in de gereedschapkist ziet liggen. Dit merk is ontzettend sterk en heeft een lange levensduur. Makita verkoopt nog steeds gereedschap – tegen een hogere prijs. Met dit merk weet je zeker dat je goed zit.

 

Er zijn daarnaast nog meer merken die kwalitatieve gereedschap produceren. Wanneer je een speciaalzaak binnenloopt – waar je op een betrouwbaar advies mag rekenen – krijg je vanzelf te horen welke merken een langere levensduur hebben. Een bijkomend voordeel van gereedschap met een langere levensduur is dat het ook beter is voor het milieu.

 

 

Extra tips gereedschap kopen

Lees altijd de gebruikservaringen door. Op het internet zie je vaak reviews staan – geschreven door mensen die het product eerder gebruikt hebben. Heb je een vriend of vriendin die onlangs gereedschap gekocht heeft? Bel deze persoon op en vraag om een uitgebreide review.

 

Daarbij is schoonmaak en onderhoud erg belangrijk. Wanneer je dit niet goed doet, zal je zien dat gereedschap minder lang meegaat. Probeer daarom het gereedschap goed schoon te houden voor een lange levensduur. Het is een kleine moeite om na het gebruik even een doekje over het apparaat heen te halen.

 

Ben je op zoek naar kwalitatieve gereedschap dat ook nog eens te betalen is? Neem dan contact op met tuingereedschaptips.nl. Zij geven vrijblijvend een persoonlijk advies op maat.

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »