Gietvloer legger

Gietvloer: de plus- en minuten

Op het internet wordt laaiend enthousiast over gietvloeren gesproken. Maar is een gietvloer nou echt een kwalitatieve vloer weer je jaren mee kunt doen? In dit artikel bespreken we niet alleen de voordelen van gietvloeren, maar ook de nadelen. Lees snel verder om erachter te komen of een gietvloer iets voor je is.

Een duurzame vloer

Laten we beginnen met de voordelen. Een gietvloer is een sterke vloer, die tegen een stootje kan en jarenlang meegaat. Wel zijn er verschillende soorten gietvloeren op de markt – de ene gietvloer heeft een langere levensduur dan de ander. Bij het uitkiezen van een nieuwe gietvloer kijk je vooral naar het merk. Google het merk om de meningen van anderen te lezen.

 

Gemiddeld gaat een gietvloer zo’n 10 – 20 jaar mee. Het nadeel van een gietvloer is dat deze snel kan verkleuren door bijvoorbeeld de zon, schoonmaakmiddelen of scherpe hakken. Lees de instructies voor het onderhoud van de vloer goed door. Wederom speelt de kwaliteit van de bovenste laag hier een belangrijke rol in. Sommige gietvloeren zijn voorzien van een speciale bovenlaag, waardoor de kleur niet tot nauwelijks verkleurt.

 

Toepasselijk in iedere ruimte

Een gietvloer kan in iedere ruimte goed tot zijn recht komen, ongeacht of het gaat om een gietvloer in de badkamer of in de keuken. Doordat gietvloeren naadloos en vlak zijn, kan het bij verschillende ruimtes eenheid creëren – zeker wanneer de ruimtes zonder deuren verbonden zijn.

 

Daarbij kun je gietvloer combineren met antisliplaag of vloerverwarming. Er iets niets fijner dan wakker worden op een warme vloer – zeker in de winter. Een vloerverwarming kan goed uitkomen in de keuken, woonkamer, slaapkamer en de badkamer. Antislip wordt aangeraden voor de overloop, in de gang, keukens en badkamers.

Uitstekende kwaliteit

Wanneer een gietvloer op de juiste manier gelegd wordt, kun je er jaren mee doen. De vloer is naadloos, geluidloos, strak, vlak en slijtvast. Zeker wanneer je kinderen hebt, is deze vloer ideaal. De kinderen kunnen rennen zonder geluidsoverlast te veroorzaken en daarnaast is de vloer eenvoudig schoon te maken – met een doekje.

 

Het fijne aan een gietvloer is dat er weinig onderhouds- en schoonmaakwerk bij komt kijken. Deze tijd kun je weer in andere dingen – die je wel leuk vindt – steken.

De nadelen op een rijtje

Toch zijn er niet alleen maar voordelen op te noemen. Bij nieuwbouw zal een huis een aantal millimeter uitzetten – dat is normaal. Tijdens het uitzettend kunnen er scheurtjes ontstaan in de gietvloer, doordat deze vastzit aan de ondervloer.

 

Daarnaast is een gietvloer redelijk hard – en voelt het ook hard aan. Hierdoor kun jij en de kinderen zich snel bezeren. Ook kunnen er strepen ontstaan wanneer het zonlicht naar binnen schijnt.

 

Tot slot zal een gietvloer op de juiste manier gelegd moeten worden. Gebeurt dit niet, dan kan dit een negatieve invloed hebben op de levensduur van de vloer. Schakel daarom een specialist in met kennis en ervaring, zodat je zeker weet dat het op de juiste manier gebeurd. Bespreek ook altijd de voorwaarden en wie wat betaalt indien er iets misgaat.

 

Ook horen we veel mensen praten over krassen en putten in gietvloeren. De een is helemaal te spreken over een gietvloer, terwijl de ander het maar niets vindt. Wij merken dat de tevredenheid vooral afhangt van de wijze waarop de gietvloer gelegd is en hoeveel zonlicht er binnen komt vallen.

 

De kosten voor een gietvloer

De kosten verschillen per opdrachtnemer. Wij raden je aan om meerdere offertes van verschillende opdrachtnemers aan te vragen en vervolgens een keuze te maken. Ook is het slim om naar referenties te vragen.

 

De kosten voor een gietvloer hangen af van de prijs per vierkante meter, de voorrijkosten en het aantal uren dat nodig is om een gietvloer te leggen. Bespreek hier de kosten van deze gietvloer legger.

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »