Tips voor het efficiënt inplannen van transport

Tips voor het efficiënt inplannen van transport

Het kan natuurlijk zijn dat je iets moet transporteren: dit kunnen de verhuisspullen zijn, productonderdelen, eten of andere spullen. Wat het ook mag wezen, de kans is groot dat je een transportbedrijf moet inhuren om alles van A naar B te krijgen. In dit artikel geven wij meer informatie over het inplannen van transport en hoe je dit efficiënt doet.

 

Transport is vaak iets wat onderschat wordt. Het pakt financieel gezien vaak hoger uit en daarnaast blijken de meeste bedrijven logistieke planning te onderschatten. Door de regelgeving in Nederland zal je met veel dingen rekening moeten houden. Ook bij het vervoeren van voedingsproducten gelden er andere regels. In dit artikel geven we tips voor het transporteren.

 

 

Transport maatwerk

Wanneer je eenmalig of met enige regelmaat wat vervoert, is het inhuren van een transportbedrijf waarschijnlijk de beste optie. Wij raden aan om verschillende bedrijven te benaderen en te bespreken wat je precies nodig hebt. Voor het vervoeren van gekoelde voeding heb je natuurlijk een andere wagen nodig dan wanneer je bouwonderdelen wilt vervoeren. Zeker wanneer je regelmatig dezelfde spullen wilt vervoeren, is het slim om het gesprek aan te gaan en een contract op te stellen met het transportbedrijf.

Kopen van een trailer, truck bak of aanhangwagen

Wanneer je dagelijks goederen moet transporteren of een transportmiddel voor op het terrein nodig heeft, kun je het beste een trailer, truck bak of aanhangwagen op maat laten maken. Door een voertuig om maat te laten maken, voldoet deze aan al jouw wensen. Het op maat laten maken van een voertuig kan behoorlijk duur zijn, maar je krijgt er hier veel voor terug – daarbij kan het op de langere termijn goedkoper uitpakken.

 

Bij het op maat laten maken van een voertuig is het belangrijk dat je met meerdere aanbieders in gesprek gaat om te kijken wat ze te bieden hebben, wie ze zijn en hoeveel geld ze voor een voertuig op maat vragen. Vraag ook naar referenties – hierdoor kun je zelf ook een beter beeld krijgen van wat je precies wilt.


Er zijn verschillende soorten transportwagens, denk aan het transport van voedingsmiddelen, geconditioneerd transport, mega luchtvrachttransport. Zo behoren een koeltrailer, diepvries trailer, groente- en bloemen aanhangwagen tot de mogelijkheden. Op zoek naar een goede leverancier van transport op maat? Neem dan eens een kijkje op heiwo.nl.

 

 

Kosten transport op maat

De kosten voor een voertuig op maat kunnen flink uiteenlopen. Het hangt van jouw wensen af, de hoeveelheid arbeidsuren die erin gaan zitten en de materialen die gebruikt worden. De kosten zullen behoorlijk hoog liggen, maar vaak haal je dit eruit – zeker wanneer je zelf geen transportbedrijf meer hoeft in te huren.


Wij zelf zijn erg fan van Heiwo, dat passende transport oplossingen aanbiedt. Zij hebben 8 jaar ervaring, produceren duurzame producten, blijven bezig met innovatie, zijn een professionele partner en komen hun afspraken na.

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »