skip to Main Content

Hoe blijf je mollen in de tuin de baas?

Alhoewel mollen er onschuldig en schattig uit kunnen zien, heb je ze liever niet in je tuin. In dit artikel vertellen wij jou meer over de gevolgen van mollen in je tuin en hoe je deze mollen het beste kunt bestrijden. Lees snel meer en ontdek hoe je mollen kun bestrijden of nog beter kunt voorkomen.

De gevolgen van mollen in je tuin

Mollen kunnen meer schade aanrichten dan je denkt. Eén mol is genoeg om jouw hele tuin op zijn op te zetten. Daarom is het beter om ze te voorkomen, voordat het te laat is. Het probleem van mollen is dat ze zich onder de grond voortbewegen. Tijdens het voortbewegen graven ze tunnels wat grondverzakkingen kunnen veroorzaken. In het ergste geval zal je jouw hele tuin opnieuw moeten laten aanleggen. Hoe voorkom je mollen? Het antwoord op deze vraag lees je hieronder.

Hoe kun je mollen het beste voorkomen?


Eén meevaller: mollen zijn eenvoudig te voorkomen. Met bepaalde geluiden en geuren is het eenvoudig om mollen buiten de deur te houden. Mollen hebben een gevoelige neus en oren waarmee ze onaangename geuren en geluiden kunnen waarnemen die wij als mens niet kunnen ruiken of horen. Eén van de beste oplossingen om mollen te voorkomen is ultrasone geluiden. Met deze geluiden weet je zeker dat mollen buiten je tuin blijven.

 

Een andere optie is om bepaalde planten met onaangename geuren te kopen. Doordat de mollen niet tegen deze geuren kunnen, zullen ze automatisch uit jouw tuin blijven. Wel zal je meerdere planten moeten kopen en deze door de tuin heen moeten verspreiden. Meer weten? Bezoek mollenverjagers.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top