Wat is een breedbandschuurmachine?

Wanneer er productiematige schuurwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden is de breedbandschuurmachine meer dan welkom. Deze machine is speciaal ontwikkeld om de wat grotere materialen, met name hout, eenvoudig te kunnen schuren. Denk maar eens aan de meubelindustrie waar in een groot tempo meerdere planken of platen geschuurd worden. Maar voor welke breedbandschuurmachine kun je eigenlijk het beste kiezen? Er bestaan namelijk verschillende soorten breedbandschuurmachines, welke allemaal weer voor- en nadelen hebben. Zo verschillen deze machines van elkaar als je kijkt naar de schuurbanden. Hieronder zullen we hierover meer informatie geven.

Welke soorten breedbandschuurmachines bestaan er?

De meeste breedbandschuurmachines worden geproduceerd door merken als Boere, Casadei en Heeseman. Deze producenten maken deze machines op klantvraag, waardoor deze aan alle wensen zullen voldoen. Het is dan ook niet zo gek dat bedrijven voor machines van deze merken kiezen. Maar welke soorten bieden deze producenten eigenlijk aan? Nou, met name machines met schuurbanden welke over een linnen rug beschikken. Met behulp van zulke schuurbanden kan een breedbandschuurmachine zowel hard als zacht hout schuren. Hieronder de twee soorten:

  • CS 311 Y ACT: de ACT in de benaming betekent ‘Advanced Coating Technology’. Deze technologie zorgt ervoor dat de machine eenvoudig verschillende soorten hout kan schuren zonder dat deze verstopt raakt. Daarnaast wordt deze schuurmachine met name ingezet wanneer er naaldhout of teak moet worden geschuurd. Wanneer je voor bepaalde werkzaamheden of materialen een verkeerde machine gebruikt kan dit voor problemen zorgen. Wees hier dan ook goed van bewust!
  • CS 208 Y: in tegenstelling tot de vorige variant wordt deze breedbandschuurmachine met name ingezet bij het schuren van de wat hardere houtsoorten. Deze machine zal je dan ook zeker tegenkomen in de meubelindustrie, waar bijvoorbeeld eiken meubels worden gemaakt.

Waarop letten bij de aankoop?

Zoals al duidelijk werd bestaan er meerdere varianten. Naast deze varianten kan de prijs van breedbandschuurmachines ook behoorlijk verschillen. Dit heeft met name te maken met het nieuw of tweedehands kopen van een schuurmachine. Zo zijn er online veilingen waar je voor een lage prijs al over een breedbandschuurmachine kan beschikken. Echter moet je dan wel rekening houden met de staat van de machine. Zijn er bijvoorbeeld beschadigingen? Mocht je dit risico niet willen nemen, dan is een nieuw machine een stuk interessanter.

Bron: https://www.schuurmachineskopen.nl/breedbandschuurmachine/

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »