Maatwerk software, cadix.nl

Tips voor efficiëntere ontwerpprocessen

In de bouw, architectuur, werktuigbouw en civiele industrie draait het om efficiënte ontwerpprocessen. Als ondernemer stel je jezelf de vraag hoe efficiënt de ontwerpprocessen ingericht zijn. Er kan ontzettend veel tijd verloren gaan aan processen die niet op een efficiënte manier ingericht zijn. Lees snel hoe je de ontwerpprocessen binnen jouw bedrijf kunt optimaliseren en verbeteren.  

Houd statistieken bij en evalueer

Om te beginnen is het slim om per project bij te houden hoeveel tijd waar aan besteedt is. Bij de meeste ondernemers zien we geen systeem: niemand houdt exact bij waar tijd aan besteed wordt. Of het wordt wel bijgehouden, maar niets mee gedaan. Roep je werknemers eens bij elkaar en vraag hen wat zij denken dat er verbeterd kan worden. Door constant de dialoog met je medewerkers aan te gaan, kun je gerichter verbeteringen doorvoeren.

 

Huur een specialist in

Als ondernemer zit je er middenin – waardoor je ongetwijfeld dingen over het hoofd ziet. Bepaalde dingen doe je al jaren en je bent er zelf niet bewust van dat dit niet meer werkt of teveel tijd kost. Daarom is het slim om een specialist in te huren op het gebied van ontwerpprocessen. Deze specialist kan deelnemen aan een project of bijvoorbeeld aan de meetings deelnemen. Tijdens deze meetings krijgt de specialist een goed beeld wat er gaande is, hoe de processen werken, waar systemen voor ontwikkeld zijn en hoe het algemene proces verbeterd kan worden.

 

Na afloop van het proces neemt de specialist de tijd om samen met jou en je collega’s te kijken naar verbeteringen – die eventueel doorgevoerd kunnen worden. Door dit eens in het jaar te doen, weet je beter waar je staat en kun je met een paar simpele verbeteringen een efficiëntie werkwijze doorvoeren.

Maak gebruik van de beste software

Nieuwe software is een behoorlijke kostenpost, maar de investering dubbel waard. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste software en regelmatig updates door te voeren, weet je zeker dat je blijft werken met de beste software. Wanneer je met verouderde software werkt kan dit op den duur beperkingen opleveren, dit gaat ten koste van je efficiëntie. Als je met investeringen tijd kunt besparen – door een efficiëntere werkwijze – dan betaalt de investering zich in de toekomst terug.

 

Bekijk hier naar de nieuwste software en maatwerk software.

 

Laat je medewerkers een training volgen

Medewerkers willen nieuwe dingen leren. Wanneer ze constant aan dezelfde opdrachten werken, leren ze niets bij – wat negatieve gevolgen kan hebben voor de motivatie van je medewerkers. Ga het gesprek aan met je medewerkers en vraag op welk gebied ze zichzelf willen verbeteren en waar ze zichzelf over 10 jaar zien. Er zijn verschillende technische trainingen of cursussen in Nederland beschikbaar, waarvan de CAD-trainingen de meest bekende zijn.

 

De CAD-trainingen voldoen aan hoge eisen, je ontvangt persoonlijke aandacht en daarnaast krijg je les van vakkundige docenten. Medewerkers die goed presteren kun je belonen met een opleiding na keuze bijvoorbeeld.

Detachering

Via cadix.nl kun je jezelf aanmelden als specialist of op zoek gaan naar een specialist. Voor bepaalde opdrachten kun je tijdelijk een specialist gebruiken. Met detachering zit je nergens aan vast en kun je iemand op projectbasis inhuren. Het voordeel is dat je jouw team een nieuwe dynamiek geeft en dat jouw medewerkers kunnen leren van de gedetacheerde specialist.


Bij alle beslissingen die je maakt, kijk je niet alleen naar de resultaten op de korte termijn, maar ook op de langere termijn. Uiteindelijk is het belangrijk dat het iets op de langere termijn oplevert – het resultaat kan natuurlijk van alles zijn, denk aan geld, kennis of gemotiveerde medewerkers.

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »