Slotenmaker inschakelen

Een slotenmaker. Wat doet het precies?

Wij merken dat er veel verwarring bestaat bij de werkzaamheden van een slotenmaker. Wat doet een slotenmaker nu wel en wat doet een slotenmaker niet? In dit artikel artikel geven we informatie over de werkzaamheden van een slotenmaker, wat je precies van hem kunt verwachten en wat de kosten hiervoor kunnen zijn.

Een veilig huis

Een goede slotenmaker is een expert op het gebied van het verbeteren van de veiligheid van je huis. Een slotenmaker is niet iemand die alleen sloten en sleutels maakt. De slotenmaker van vandaag de dag houdt zich bezig met advies geven over hoe je je huis veiliger kunt maken. Naast het geven van advies weet een slotenmaker hoe hij sloten moet installeren, zodat je ze een lange en veilige levensduur hebben.

 

Nieuw-, aan- of verbouw

De werkzaamheden van een slotenmaker zijn heel divers. Zo kan een slotenmaker goed van pas komen bij nieuw-, aan- en/of verbouw. Het plaatsen van nieuwe sloten, het onderhouden en verbeteren van huidige sloten of het optimaliseren van de woon veiligheid – een slotenmaker kan het allemaal voor je doen. Jaarlijks komen er nog steeds veel inbraken voor – zelfs buiten de stad – en daarom raden we jou aan om huizen goed te laten beveiligen.

 

Bij nieuwbouw doe je er goed aan om met een slotenmaker in gesprek te gaan en samen te kijken hoe je het huis veilig kunt inrichten. Door er een expert naar te laten kijken weet je zeker dat je de juiste sloten in huis haalt. Tegenwoordig zijn er geavanceerde tools verkrijgbaar – zoals elektrische sloten – waar de slotenmaker jou meer over kan vertellen. Onderschat woningbeveiliging niet, aangezien een inbraak het laatste is wat je wilt.

 

Ook bij het verbouwen of een stukje aanbouwen is het slim om een slotenmaker erbij te betrekken. Een stukje erbij bouwen of verbouwen kan de veiligheid van je woning beïnvloeden en dus raden we je aan dit goed na te laten kijken.

De woonveiligheid optimaliseren

De laatste jaren hebben wij veel problemen gezien met huizen die gebruik maakten van verouderde sloten. Dieven zijn slimme criminelen, die precies weten wanneer en waar ze moeten toeslaan. Wanneer ze door hebben dat je gebruik maakt van verouderde sloten, is de kans groot dat ze een keer langskomen wanneer jij niet thuis bent. De gevolgen van een inbraak kunnen ernstig zijn: het verliezen van waardevolle spullen, spullen waar je emotionele waarde aan hecht en het gevoel dat de veiligheid in je huis afgenomen is door een vreemde.

 

Door de veiligheid van je woning eens in de drie tot vijf jaar te laten optimaliseren weet je zeker dat je huis veilig genoeg is. Dieven gaan met de tijd mee en volgen alle ontwikkelingen op het gebied van sloten. De verouderde sloten of sloten die niet goed onderhouden zijn, zijn eenvoudig om open te breken. Wanneer je eens in de zoveel tijd een slotenmaker langs laat komen, weet je zeker dat je huis goed beveiligd is – wat niet alleen een prettig gevoel geeft, maar ook inbraken helpt te voorkomen.

 

Alarmsysteem installeren

Bij het veiliger maken van je woning, kan een alarmsysteem de juiste oplossing bieden. Zeker bij grotere huizen met een grote tuin is een alarmsysteem aan te raden. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen waar je gebruik van kunt maken. Bij het meest gebruikte alarmsysteem gaat het alarm op het politiebureau af. Zodra het alarm afgaat, komt de politie direct langs.

 

Een alarmsysteem helpt je met het verkrijgen van een ‘veiligheidssticker’ van de politie. Door deze op de voordeur te plakken, laat je inbrekers zien dat er extra aandacht besteed is aan het veiliger maken van jouw woning. Meer weten? Klik hier voor een slotenmaker inschakelen.

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »