Super kunstgras

Kunstgras: de voor- en nadelen

Nederlanders geven hun voorheen geliefde gazon op voor kunstgras. Wij vragen ons af waarom. Wat zijn de voordelen en nadelen van kunstgras? In dit artikel gaan we dieper in op de min- en pluspunten, kijken we naar het kostenplaatje en geven we tips hoe je een betrouwbare opdrachtgever kunt vinden.

Het is onderhoudsarm

Eén van de grootste voordelen van kunstgras is dat het onderhoudsarm is. Het kan zonder enige zorg jaren blijven liggen met behoud van dezelfde uitstraling en kwaliteit. Daarnaast kan kunststof zware belastingen en weersomstandigheden verdragen. Het grootste voordeel van kunstgras is dat je er dus geen omkijken naar hebt en dat het er altijd mooi en groen bij ligt.

 

Bij natuurlijk gras kun je redelijk veel tijd kwijt zijn – zeker in de zomermaanden. Eens in de zoveel tijd zal je het gazon water moeten geven of het moeten mesten. Dit levert veel werk op zonder dat je hiervoor altijd de gewenste resultaten voor terugkrijgt. Aangezien de gemiddelde Nederlander een druk bestaan heeft, past het onderhoudsarme kunstgras hier een stuk beter in. Geen onderhoud, maar toch kunnen genieten van een fijn stukje gazon!

 

Water besparen

Doordat kunstgras geen water nodig heeft, kun je flink wat water besparen. Bij natuurlijk gras zal je in de zomer – om gele en bruine plekken te voorkomen – het gras eens in de zoveel tijd moeten sproeien. Dit kan behoorlijk wat water kosten. Bij een kunstgrasveldje hoef je nooit meer na te denken over de kwaliteit van het gras en het onderhoud ervan. Of het kunstgras nu water krijgt of niet: het maakt hem allemaal niet zoveel uit.

Duurzame oplossing

Een kunstgrasveldje kan veel verdragen. Bij extreme weersomstandigheden, zoals veel regen, leveren geen problemen op. Zo kun je het hele jaar genieten van een mooi stukje gras. Ook kun je er spullen met een zwaar gewicht op plaatsen, zonder dat het kunstgras vernield wordt. Een zwembadje met veel water erin is dan ook geen probleem.

 

Het voordeel van een kunstgrasveldje is dat het dus jaren mee kan gaan. De kwaliteit van kunstgras kan erg verschillen, maar gemiddeld zou een kunstgrasveldje tien jaar mee moeten gaan als het niet langer is. Eens in de zoveel tijd kan het handig zijn om het kunstgras weer op te borstelen, aangezien de haartjes dan plat zijn gaan liggen.

 

 

Net als echt gras

Kunstgras ziet eruit als echt gras. Soms kun je het verschil niet eens zien. Ook voelt kunstgras hetzelfde aan als normaal gras. De gemiddelde tuin eigenaar doet hard zijn best om een natuurlijk gazon mooi groen te houden – zonder garanties. Hard werk, vaak sproeien en het gazon de nodige aandacht geven wordt niet altijd beloond met een mooie groene mat.

 

Bij kunstgras heb je deze garantie wel – zonder dat je hier enige arbeid voor hoeft te verrichten. Een ander voordeel van kunstgras is dat het relatief snel droog is – zeker in vergelijking met natuurlijk gras waarbij de grond voor een lange tijd nat kan blijven.

Garantie en veiligheid van kunstgras

Kunstgras is extreem veilig. Het is vuurbestendig en kent een jarenlange garantie (afhankelijk van de leverancier. Bij de meeste leveranciers krijg je tot wel 10 jaar garantie. Dit maakt kunstgras uiterst geschikt voor gezinnen met kinderen, die graag buiten spelen. Zo kunnen je kinderen altijd veilig buiten spelen zonder het gras te vernielen.

De kosten voor kunstgras

De kosten voor kunstgras verschil per leverancier en het type kunstgras. Je kunt een vierkante meter voor 10 euro kopen, maar ook voor tientallen euro’s. De prijs hangt af van de kwaliteit van het kunstgras, de materialen waar het van gemaakt is en de inbegrepen service. Wij raden aan om voor leveranciers te kiezen met goede service, zodat je jarenlang onbezorgd van kunstgras kunt genieten. Meer weten? Breng een bezoek aan super kunstgras.

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »