Na een goede reiniging is je bankstel weer als nieuw

Een bankstel krijgt heel wat te verduren. Een bankstel wordt vaak intensief gebruikt, zo ontstaan er na loop van tijd vlekken op een bankstel. Bij een stoffen bank zal je dit sneller merken dan bij een leren bankstel. Het is overbodig om je stoffen bank na een aantal jaar weg te doen. Er zijn verschillende manieren waarop je een bankstel schoon kan maken. Na een goede reiniging ziet je bank er weer als nieuw uit.

Verschillende mogelijkheden

Je kan de een bank schoonmaken op verschillende mogelijkheden. Er kunnen een aantal vlekken op de bank zitten of je kan de gehele stoffen bank reinigen.

Vlekken op het bankstelschoonmaken

Bijna alle vlekken op een bank kunnen verwijderd worden. Voor het verwijderen van vlekken worden verschillende schoonmaakmiddelen gebruikt. Om de vlekken goed te kunnen verwijderen wordt er gebruik gemaakt van stoom. Op deze manier wordt niet alleen de vlek verwijderd die zichtbaar is maar ook het gedeelte wat in de bank zit. Zo kan de bank weer voor een lange tijd mee.

Stoffen bank schoonmaken

Een stoffen bank kan na een aantal jaren flink vuil zijn. Een stoffen bank wordt namelijk veel sneller vies dan een lerenbank. Na een aantal jaar is het noodzakelijk om je bankstel een goede reinigingsbeurt te geven. Dit kan op twee manieren gedaan worden. Met een diepreiniging wordt je bank op een grondige manier schoongemaakt. Met deze methode wordt er een reinigingsmiddel in het bankstel aangebracht. Met een speciaal apparaat wordt deze vloeistof weer uit de bank gezogen waardoor al het vuil ook weer uit uw bankstel komt. Deze manier is niet meer toe te passen wanneer je bank al erg beschadigd is. Het reinigingsbedrijf zal dit van tevoren goed bekijken en dat aan u doorgeven. Je kan ook gebruik maken van een koolzuurreiniging. Bij deze manier wordt er een reinigingsmiddel en koolzuur in uw bank gespoten. De belletjes van het koolzuur zorgen ervoor dat het vuil in uw bank loslaat. Met een waterzuiger wordt al het vuile water weer uit uw bank gezogen.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende manieren om je bankstel te reinigen. Ben je benieuwd wat voor uw bankstel het beste reinig proces is? Neem even contact op met een specialist zij kunnen u hierbij helpen.

Uw bankstel laten reinigen

Heeft u al een tijd last van vlekken op uw bankstel en wil je de bank graag laten reinigen? Zoals eerdergenoemd zijn er verschillende technieken die een specialist uit kan voeren. Bent u niet in de gelegenheid om uw bankstel weg te brengen om te laten reinigen. Je kan het bankstel op laten halen. De specialist zal bekijken welk reinigingsmiddel er gebruikt moet worden. Wanneer uw bank te ver beschadigd is voor een schoonmaakbeurt zal er contact met u opgenomen worden. Als de bank na de reiniging weer helemaal droog is krijgt u de bank weer thuisbezorgd. Deze manier scheelt voor u veel tijd, maar de bank is weer zo goed als nieuw.  

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »