Verhuislift huren offerte

Verhuizen: hoe doe je dat?

De kans is groot dat je nog weinig ervaring hebt met verhuizen – hoe gaat het eigenlijk in zijn werking en wat moet je allemaal regelen? In dit artikel brengen we jou op de hoogte van alles waar je rekening mee moet houden. Lees dus snel verder!

Voorbereiding inpakken

Allereerst is het handig om alles in te pakken. Stop bijvoorbeeld de meest belangrijke dingen – paspoort, pinpassen en papierwerk – in een weekendtas. Het is slim om deze zelf te verplaatsen, zodat je zeker weet dat het niet zoekraakt.

 

Bij aankomst bij je nieuwe huis heb je geen zin om op zoek te moeten gaan naar je spullen. Daarom is het handig om dezelfde artikelen of artikelen die gerelateerd aan elkaar zijn (tandenborstel, douchespullen etc.) in dezelfde tas of doos te stoppen. Daarbij kan het slim zijn om een soort ‘overlevingstas’ in te pakken, waarmee je de eerste dagen in het nieuwe huis kunt doorkomen.

 

Pas op met breekbare items. Je doet er goed aan deze op te rollen in kleding, handdoeken en kranten. Zorg er ook voor dat er tijdens het inpakken niet gesmeten wordt met de tassen, zodat je er zeker van bent dat alles heel blijft.

 

 

Verhuisbedrijf inschakelen?

De meeste mensen kunnen er niet omheen. Zij hebben zoveel spullen dat ze wel een verhuisbedrijf in moeten schakelen. Je kunt er voor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen of zelf een busje of vrachtauto in te huren (wel zal je dan een rijbewijs moeten hebben). Een verhuisbedrijf kost geld, maar zorgt er wel voor dat je bankstellen en andere huisraad  in goede conditie bij je nieuwe huis aankomen.

 

Het efficiënt inrichten van een busje of vrachtwagen – zodat je zo weinig mogelijk hoeft te rijden en alles heel blijft – is belangrijk. Medewerkers van een verhuisbedrijf hebben hier ervaring mee, weten precies hoe ze dit moeten doen en hebben alle beginnersfouten al een keer voor je gemaakt.

Verhuisdozen kopen

Via het verhuisbedrijf of via het internet kun je verhuisdozen aanschaffen – wat overigens aan te raden is. De verhuisdozen zijn van sterk materiaal, kunnen behoorlijk wat kilo’s dragen en helpen je om alles netjes te ordenen. Daarnaast raden we jou aan om verhuisdozen in verschillende formaten aan te schaffen, zodat je alle spullen erin kwijt kunt.

Verhuislift huren?

Het inhuren van een verhuislift is handig wanneer je op een hogere verdieping woont en de spullen niet via de trap naar beneden kan krijgen. Je kunt een verhuislift en medewerker inhuren om alle grote spullen de verhuiswagen in te krijgen. Er zijn meerdere aanbieders van verhuisliften, waarvan wij verhuislifthuren24.nl een goede optie vinden.

 

De kosten voor het huren van een verhuislift vallen erg mee. Je betaalt per object of per uur (minimale afname = 2 uur). Daarbij komen nog voorrijkosten, die afhangen van je locatie. Meer weten? Vraag dan een verhuislift huren offerte aan.

 

 

Overige tips

Tot slot raden we jou aan om de buurtbewoners op de hoogte te brengen van je verhuizing. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met je nieuwe buurtbewoners en een goede indruk achter te laten. Door hen op de hoogte te brengen van de dag dat je gaat verhuizen – wat mogelijk overlast in welke vorm dan ook met zich meebrengt – kun je hier achteraf geen gezeur over krijgen.

 

Ook raden we jou aan een lijst te maken met alle (waardevolle) spullen die je hebt. Dit maakt het eenvoudiger om alles op een handige manier in te pakken en daarnaast kun je achteraf checken of je inderdaad alle spullen naar je nieuwe huis hebt gekregen. Ook maakt dit het makkelijker om in te schatten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt.

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »