toptrap.nl, traprenovatie prijzen

Traprenovatie: zo goed als nieuw!

Een traprenovatie laat je trap er weer als nieuw uit zien. Een goede trap kan voor een lange tijd meegaan – mits deze goed onderhouden wordt. In de loop der jaren dat jij eigenaar bent van de trap kan er slijtage optreden of het ontwerp begint te vervelen. In dit geval kan een traprenovatie uitkomst bieden.

Komt mijn trap in aanmerking?

Een trap die oud en versleten is komt zeker in aanmerking. Na een traprenovatie ziet deze trap er weer als nieuw uit. De meeste mensen denken dat een traprenovatie dagen duurt en dat er veel hak- en breekwerk bij komt kijken. Geen zorgen, een traprenovatie duurt slechts één tot twee dagen en er komt amper hak- en breekwerk bij kijken.

 

Ook is een traprenovatie zeer geschikt voor mensen die hun trap in een nieuw jasje willen steken. Bij een traprenovatie is alles mogelijk, waardoor de trap volledig naar je eigen smaak ingericht kan worden. Wil je een totaal andere look? Dan is dat mogelijk. Wil je slechts de bekleding vervangen? Ook dat is mogelijk.

 

 

Traprenovatie: wat is er mogelijk?

De mogelijkheden hangen vooral af van wat jij wilt – uiteindelijk is namelijk alles mogelijk. Je kunt je trap een totaal nieuwe look geven, bijvoorbeeld landelijk, klassiek of modern. Ook is het mogelijk om het materiaal te vervangen of toe te voegen, denk aan hout, blauwstaal en leer.

Hoe werkt een traprenovatie precies?

  • Bespreek de opdracht met de opdrachtnemer: wat verwacht je precies, wat gaat het kosten en wanneer moet het af zijn.
  • Opdrachtnemer stuurt een voorstel wat betreft het ontwerp. Wanneer jij akkoord gaat, plan je een dag in op de trap te laten renoveren.
  • Opdrachtnemer komt langs en heeft afhankelijk van zijn agenda één tot twee dagen nodig om de traprenovatie af te ronden.

Traprenovatie veilig?

Ja, een traprenovatie is veilig. Sterker nog, tijdens de traprenovatie wordt altijd gebruikgemaakt van geluiddempende en antislipmaterialen – mocht je huidige trap deze nog niet hebben. Na afloop van de traprenovatie zou jouw trap dus een stuk veiliger moeten zijn dan voorheen.

 

Ook tijdens de traprenovatie is het belangrijk dat er zorgvuldig te werk gegaan wordt. Dit maakt het extra belangrijk dat de medewerkers van het traprenovatie bedrijf veiligheidsschoenen aan hebben en de gereedschap op een veilige manier gebruiken.

 

Wij hebben goede ervaringen met toptrap.nl. Deze aanbieder is gevestigd in de buurt van de Randstad en kan een traprenovatie verrichten in de buurt van Amsterdam, Den Haag, Purmerend en andere steden die in de buurt liggen.

 

Traprenovatie: de kosten

Een traprenovatie kan gezien worden als een investering in de toekomst. Doordat je geld investeert in een trap blijft deze langer in een goede conditie en wordt deze uiteindelijk meer waard. Ook worden huizen die goed onderhouden zijn tegen hogere bedragen verkocht.

 

In de meeste gevallen spreek je van tevoren een vast bedrag af. Of je betaalt per arbeidsuur – wat betekent dat je meer geld betaalt naarmate er meer arbeidsuren worden geleverd. De kosten van een gemiddelde traprenovatie starten boven de € 1000,-.

 

Voor de meeste mensen is een traprenovatie een gouden oplossing, aangezien ze geen geld hebben voor een nieuwe trap, maar een traprenovatie nog wel kunnen veroorloven. Het voordeel van een traprenovatie is dat deze er na afloop weer uitziet als nieuw.

 

Al met al kun je dus stellen dat een traprenovatie een goede investering is. Meer weten? Neem dan eens een kijkje op traprenovatie prijzen.

 

Andere artikelen uit onze kennisbank

CV lekkage oplossen

Wanneer de druk op waterstraal uit je kraan sterk verminderd is of helemaal wegvalt, of krijgt je radiatoren niet meer warm, dan kan dit liggen

Read More »

Opdek Binnendeuren

Waarom hebben we eigenlijk binnendeuren in huis? Binnendeuren geven de ruimtes waartussen ze zitten een privégevoel. Een binnendeur tussen wc en hal, heb je gewoon

Read More »

Advies over buitenverlichting

Advies over buitenverlichting Door de juiste buitenverlichting aan te schaffen, kun je ook in de avonduren van je tuin, terras of balkon genieten. Maar welke

Read More »